AdSENSE.

Leginkább magánzó vagyok, minőségi tartalmat előállító, és médiába kihelyező iparos. De voltam már hentesügyi szakértő, és vitorlás expert is, csak mert akkor ahhoz volt kedvem. Ha magamat felépítem bármivé, téged is fel tudlak.
Ebben leginkább az van a segítségemre, hogy 12 évig voltam gazdasági újságíró, szerkesztő, rovatvezető, és hírigazgatóként ott voltam az online sajtó indulásánál. A befogadói oldalon tanultam meg igazán, hogy milyen témákkal és milyen feldolgozottsági szinten lehet vagy nem lehet bombázni egy sajtóterméket. 16 éve PR-osként soha nem léptem át ezeket a határokat, a tőlem kapott leveleket ezért elolvassák, az általam küldött anyagokon, meghívókon, egyebeken pedig érdemben elgondolkodnak a szerkesztők.
Ennek van egy fontos következménye az ügyfeleimmel fenntartott kapcsolatra nézve is. Megmondom, ha valamilyen téma (mondjuk a cég 10. szülinapja), szerintem érdektelen, kizárólag fizetett felületen jelenhet meg, de ott is minek? Nem próbálkozom az érdektelen tartalmak hiábavaló közzétételére.
A magánzó létnek az ügyfél szempontjából megvannak az előnyei és a hátrányai. A 24 órás rendelkezésre állás, a minden kommunikációs aktivitásra (a rendezvényszervezéstől a közlemény írásig) kiterjedő komplexitás – lássuk be – nem a magánzók erénye.
Az viszont a hasznodra válhat, hogy egy területen (média jelenlét, szakértővé válás, stb.), vagy a kommunikáció lépésről lépésre történő felépítésében (audit, stratégai, cselekvési terv, végrehajtás), mindig ugyanarra az egy emberre számíthatsz. Aki érti a feladatot, bármilyen problémával hívható, nem rabja csoportos döntéseknek, soha nem kell mások munkájára várnia, és egyszemélyben felelős azért, amit csinál.
Magánzó vagyok, de nem kizárólag magányosan dolgozom. Partnereim mindenekelőtt a lapszerkesztők, akik befogadják az általam leadott tartalmakat, de fontos projektekre be tudok húzni más szakértőket is. Egy komoly auditot, stratégiát, tréninget, vagy más nagy megbízást a partnereim bevonásával, közösen végzünk el.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.